Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding verbergen?

Klassiek zeiljacht te koop

€ 6.500,00

  • € 6.500,00
  • 08 Aug. 2019, 10:59:56
  • 40 x

 
Stuur deze advertentie door naar een vriend(in)

n

Neem contact op

Omschrijving

 

Dit mooie stalen zeilschip uit 1963 is ontworpen en gebouwd door Joop Sterkeman uit Rotterdam. Het is een boot van het type Cinderella waarvan er slechts zes gebouwd zijn. Het jacht is 8.50 lang, 2.5 breed en heeft een diepgang van 1.20.

De houten mast is 11.80 lang en er zijn nieuwe zeilen aan boord (rolfok en grootzeil). De zuinige tweecilinder Farymann dieselmotor loopt perfect en heeft met 20 pk genoeg vermogen om ook bij sterke stroming goed te kunnen varen. Voor het afmeren en wenden heeft het jacht een elektrische boegschroef.

Het schip is volledig zeewaardig maar vanwege zijn geringe diepgang ook uitstekend geschikt voor de West-Europese binnenwateren. De eigenaar heeft het jacht tot op heden regelmatig gebruikt voor dagtrips en meerdaagse reizen. Vier personen kunnen er comfortabel slapen en verblijven in de gezellige hut met keukentje en toilet. 

Het jacht met de naam Noordman ligt nu in Maastricht en kan daar bezichtigd worden. Originele bouwtekeningen zijn aanwezig.

De vraagprijs is 6.500 euro. Indien u belangstelling heeft voor dit bijzondere kajuitzeiljacht kunt u contact opnemen met 00 31 6 51637236.

Foto'sKlassieke zeilboten Klassiek zeiljacht te koopKlassieke zeilboten Klassiek zeiljacht te koopKlassieke zeilboten Klassiek zeiljacht te koopKlassieke zeilboten Klassiek zeiljacht te koopKlassieke zeilboten Klassiek zeiljacht te koop
Klassieke zeilboten Klassiek zeiljacht te koopKlassieke zeilboten Klassiek zeiljacht te koop